Pesto jarmużowe z makaronem ryżowym i sałatką z czerwonej kapusty

Obiady

Główny i zarazem najobfitszy posiłek w ciągu dnia. Może składać się z jednego, dwóch, a nawet trzech dań. Powinien stanowić ok. 30-40 % spożywanych dziennie kalorii. Zdrowy, zbilansowany obiad powinien zawierać wszystkie niezbędne makro i mikro składniki, węglowodany, tłuszcze, białka, powinien być sycący i pyszny.

Wigilijna fasola ze śliwkami

Wigilijna fasola ze śliwkami

Strączki trzy razy w tygodniu, pamiętacie? A tu święta… smażone ryby, mięsa w zawiesistych sosach, kuszące ciasta z kremem i jak tu jeść strączki? Fasola ze śliwkami to cudowne rozwiązanie.

Czytaj więcej »
Kurczak duszony w pomidorach po gruzińsku

Kurczak w pomidorach

Mięso z kurczaka do dobry pomysł na zdrowy obiad. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu, wysoką zawartością białka. Propozycji na przygotowanie dobrego posiłku z udziałem kurczaka jest mnóstwo. Poniżej jedna z

Czytaj więcej »
klopsiki warzywne

Klopsiki warzywne

Klopsiki – warzywne, z ciecierzycy z groszkiem, papryką i kukurydzą. Do nich sos pomidorowy, surówka np. z kapusty i ziemniaki, to tak obiadowo, ale na przekąskę, na jeden gryz –

Czytaj więcej »
Prosta zupa rybna

Prosta zupa rybna

Zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, ryby powinniśmy jeść 2-3 razy w tygodniu. Jednak wiele osób ma problem z daniami rybnym. Jeśli już, wybierają ryby smażone, panierowane. Proponuję zatem prostą, smaczną

Czytaj więcej »
To już wszystkie wpisy