Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Cieciorella, słodki hummus

Ciecierzyca na słodko? Proszę bardzo – pasta z ciecierzycy z orzechami, kakao i daktylami. Bardzo, bardzo dobra truflowa pasta kanapkowa do chleba, bułek, chałki, naleśników. Nikt się nie zgadł, że jednym z głównych składników jest ciecierzyca. Porcja strączków dodana do dziennego menu :). Dla miłośników czekolady i trufli. Zdrowsza wersja kupnego kremu czekoladowego.

Składniki cieciorelli:

  • 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
  • 1 szklanka orzechów (dowolnych, mogą być włoskie, migdały, laskowe, inne)
  • 20 daktyli najlepiej świeżych
  • 3-4 łyżki kakao
  • ok. 1/2 szklanki mleka
  • szczypta soli
  • dodatki do wyboru: 1 łyżka cukru waniliowego, kieliszek mocnego rumu, kliszek likieru pomarańczowego lub startej skórki pomarańczowej

Jak przygotować cieciorellę – słodką pastę kanapkową z ciecierzycy?

Przygotowanie jest bardzo proste.

Jeśli daktyle są suszone, trzeba je namoczyć, potem wypestkować. Orzechy i ciecierzycę zmiksować, dodać daktyle, kakao, szczyptę soli i partiami dolewać mleko. Miksować. Mleka dolewać do uzyskania takiej konsystencji, która będzie dla nas odpowiednia. Na koniec dodać wybrany dodatek. Jeśli dodajesz rum lub likier, dolej mniej mleka.

Smacznego 🙂

Zdrowy krem czekoladowy do kanapek, naleśników, gofrów